Time

Duration

Topic / Speaker

07.55 - 08.00

5 min

Opening remarks: Shekhar Agarwal

08.00 - 08.43

43 min

CONTROVERSIES – HIP    |     Anchor: Rajesh Malhotra
Moderators: H. P. C. Khincha, Manuj Wadhwa

7 min

Bearing surfaces in THR - Where we are in 2017: Martin Zimmerman, Switzerland

7 min

Trunionosis - What is the evidence: Harish Bhende, Mumbai

7 min

When do cementless surgeons use cement:Sanjay Agarwala, Mumbai

7 min

DVT 2017: Leo Joseph, Thanjavur

15 min

Discussion

08.43 - 09.19

36 min

CONTROVERSIES - KNEE    |     Anchor: Rajesh Malhotra
Moderators: Harish Bhende, Nilen Shah

 

Patella Resurfacing

5+1 min

Affirm: Andrea Baldini, Italy

5+1 min

Oppose: Parag Sancheti, Pune

 

Kinematic Alignment is Better than Mechanical Alignment

5+1 min

Affirm: Stefano Bini, USA

5+1 min

Oppose: Ray Randle, Australia

 

Measured Resection is Better Than Gap Balancing

5+1 min

Affirm: David Dalury, USA

5+1 min

Oppose: Mark McBride, USA

09.19 - 10.09

50 min

SYMPOSIUM 2: UNI KNEE    |     Anchor: Rajesh Malhotra
Moderator: Arun Mullaji
Panelists: David Dalury, Andrea Baldini, Ray Randle, Rajesh Malhotra, Narendra Vaidya, Bharat Modi
Patient selection, Position & Navigation, Implant Choice, Patellofemoral Joint Status, Long Term Results, Complications, Revision Techniques

10.09 - 10.19

10 min

Presidential Address: Shekhar Agarwal, New Delhi | Anchor: Rajesh Malhotra

10.19 - 10.34

15 min

K. T. DHOLAKIA ORATION
Moderator: Shekhar Agarwal

3 min

Introduction

12 min

Oration - Role of Allografts in Lower Extremity Reconstruction in 2017: Allan Gross, Canada

10.34 - 10.54

20 min

TEA / COFFEE

10.54 - 11.15

21 min

INDIAN JOINT REGISTRY    |     Anchor: H. P. Kincha
Moderators: Stefano Bini, Amite Pankaj

7 min

Indian Joint Registry Annual Report: Rajesh Maniar, Mumbai

7 min

Pilot Report of Indian Joint Registry: Richard Armstrong, UK

7 min

Discussion

11.15 - 12.15

60 min

COMPLEX PRIMARY HIP / KNEE    |     Anchor: H. P. Kincha
Moderators: Kanchan Bhattacharya, Emmanuel Thienpont

7 min

Salvage options for failed proximal Femoral Fixation: S. S. Mohanty, Mumbai

7 min

THR in Dysplastic hips: Jacob Verghese, Kochi

7 min

THR in Bony Ankylosis: Suryabhan, Delhi

7 min

THR in Acetabular Fracture: Pradeep Bhosle, Mumbai

7 min

TKR for Periarticular Trauma: Sharan Patil, Bangalore

7 min

TKR in Ankylosed Knee: Ashok Rajgopal, Delhi

7 min

TKR After HTO : Nilen Shah, Mumbai

11 min

Discussion

12.15 - 12.45

30 min

CLINICAL CASES - HIP    |     Anchor: H. P. Kincha
Moderator: Y. Kharbanda, Vijay Bose
Panelists: A. T. Oommen, Mark McBride

10 min

Dhiraj Marothi, Ahemdabad

10 min

Shitij Kacker, Delhi

10 min

Simon Thomas, Delhi

12.45 - 01.45

60 min

LUNCH

01.45 - 02.25

40 min

CLINICAL CASES - KNEE    |     Anchor: S. S. Mohanty
Moderators: Bharat Modi, Amite Pankaj
Panelists: Rajesh Maniar, Parag Sancheti, Heiko Graichen

10 min

Leo Joseph, Thanjavur

10 min

Nitin Buddhadev, Ahmedabad

10 min

Anuj Jain, Delhi

10 min

Dipankar Sen, West Bengal

02.25 - 03.15

50 min

SYMPOSIUM 3 - INSTABILITY HIP    |     Anchor: S. S. Mohanty
Moderator: Suryanarayan
Panelists: Jacob Varghese, Vijay Bose, Krishna Kiran, Mahesh Kulkarni, Allan Gross

5 min

Key issues in evaluation & treatment options today: Suryanarayan, Chennai

7 min

Clinical situation – Primary - Requiring awareness & caution: Vijay Bose, Chennai

7 min

Constrained liners - As an option - Pearls and pitfalls: Krishna Kiran, Hyderabad

7 min

Dual mobility as a stabiliser - Clinical experience & outcomes: Mahesh Kulkarni, Pune

7 min

Overcoming abductor deficiency - soft tissue solution as adjunct: Jacob Varghese, Kochi

17 min

Panel Discussion
Panelists: Jacob Varghese, Vijay Bose, Krishna Kiran, Mahesh Kulkarni, Allan Gross

03.15 - 03.45

30 min

VIDEO VIGNETTES    |     Anchor: S. S. Mohanty
Moderators: A. T. Oommen, Saurabh Shukla

5 min

How I balance PCL: David Dalury, USA

5 min

Bone Defects in TKR: Dimple Parekh, Ahmedabad

5 min

Knee Arthrodesis: Avtar Singh, Amritsar

5 min

Tableless Anterior Approach for THR: Manuj Wadhwa, Chandigarh

5 min

Trochanteric Slide Osteotomy: Allan Gross, Canada

5 min

Protrusio: Ashish Seth, Ahemdabad

03.45 - 04.05

20 min

TEA / COFFEE

04.05 - 04.45

40 min

KNEE - CLINICAL ISSUES    |     Anchor: Harish Bhende
Moderators: Yash Gulati, Dimple Pareekh

6 min

A New Classification of varus deformity: Emmanuel Thienpont, Belgium

6 min

Soft Tissue Balancing in TKR: Ray Randle, Australia

6 min

Bilateral TKR - How safe is it?: Hemant Wakankar, Pune

6 min

Intra - articular correction with TKA for extra articular deformities: Andrea Baldini, Italy

6 min

20% patients post TKA are unhappy - causes & cure: S. V. Vaidya, Mumbai

10 min

Discussion

04.45 - 05.45

60 min

SYMPOSIUM 4 - PROSTHETIC JOINT INFECTION    |     Anchor: Harish Bhende
Moderator:Rajesh Malhotra
Panelists: Emmanuel Thienpont, Andrea Baldini, BD Chatterjee, S. K. S Marya, Dhanasekararaja,Stefano Bini

7 min

CDC guidelines for prevention of infection: Dhanasekararaja, Coimbatore

7 min

Newer Diagnostic tools for detection of PJI: Emmanuel Thienpont, Belgium

7 min

One stage revision : S. K. S. Marya, New Delhi

7 min

Two stage revision: Andrea Baldini, Italy

7 min

Managing discharging wounds: B. D. Chatterjee, Kolkata

7 min

When all else fails: Stefano Bini, USA

18 min

Discussion

05.45 pm

 

ADJOURN